Kwartiermakers

Als gemotiveerde school doen we mee aan het leesproject 'Kwartiermakers', een initiatief van Willewete. Door deel te nemen aan dit project engageren we ons om met de leerlingen van het tweede tot en met het zesde leerjaar elke dag 15 minuten te lezen. Op de tafel, onder een stoel, ondersteboven of languit op de grond… het maakt allemaal niet. Kinderen motiveren om lezen is het enige dat telt! Want leesplezier vergroot je wereld!

Alle kinderen van de school (van 2,5 tot en met 12 jaar) brengen maandelijks een bezoek aan de bib in Herselt. Op deze manier geven we alle kinderen dezelfde kansen om te ervaren dat lezen een feest is!

Elke klas heeft ook een eigen klasbib met een ruim aanbod aan recente literatuur in de ruime zin van het woord. Als school investeren we bewust in een aantrekkelijk aanbod.

Zowel in de kleuterwerking als in de aanpak op de lagere school zitten boeken in het aanbod van het lopende thema verwerkt. In een speciale kast in de klas wordt een specifiek thema in de kijker gezet.